Méregtelenítő szerveink

Testünkben számos szerv segíti a méreganyagok összegyűjtését, kiválasztását, eltávolítását. Vegyük most ezeket sorra, hiszen nagyon értékes munkát végeznek.

máj

Máj
A máj feladata az anyagcsere folyamatok irányítása, ez a szerv választja ki a méreganyagokat és az általa termelt epe emészti a zsírokat. A máj vérellátását a szív és a belek biztosítják: a bélből érkező véráram sok olyan anyagot tartalmaz, mely a vékonybélben nem volt hasznosítható, ezért a máj ezeket az anyagokat megszűri és továbbítja a veséhez ürítés céljából. Az edzett embereknek a mája is “edzettebb”, így hatékonyabban, gyorsabban képes lebontani a méreganyagokat. A máj méregtelenítésére a legjobb anyagok a máriatövis, a csalán, az iglice és bármilyen hashajtó növény.

Vese
Vesénk elsődlegesen az anyagcsere során keletkező salakanyagokat, valamint a felesleges nátriumot és vizet szűri ki a vérből, majd távolítja el a szervezetből. A vesét nagyon egyszerű méregteleníteni, nem kell hozzá más csak sok folyadék és egy-egy folyadéknap tartása.

Tüdő
Tüdőnk kiválasztószervként funkcionál, hiszen a májból ide kerül a vér, amit meg kell szűrnie. ezenkívül a belégzés során oxigént juttat a sejtekhez, kilégzéskor a bennük levő felesleges szén-dioxidtól szabadítja meg őket. Méregteleníteni különböző légzőgyakorlatokkal, jógával és sporttal tudjuk.

Bőr
Bőrünknek igen sokrétű méregtelenítő szerepe van. Mirigyeinek váladéka kémiai védőburkot képez a fertőzésekkel szemben, de fontos szerepe van a hőszabályozásban is. Mirigyrendszere a vese munkáját segíti a méregtelenítésben. Sejtjeit szaunával, fürdőkkel, sporttal, masszázsokkal, pakolásokkal, borogatásokkal, vitaminokkal tisztíthatjuk.

Belek
A vékonybélben indul meg a felszívódás: a tápanyagok a sejteken keresztül a keringésbe jutnak. A vékonybél utolsó szakasza a bélflóra: itt a mikroorganizmusok végzik a méregtelenítést. A normál székletürítéssel a felesleges tápanyagok mellett a salakanyagok és egyéb mérgek is távoznak a szervezetből. Ennek gyakorisága az emészthetetlen ún. ballasztanyagok és a bevitt folyadék mennyiségétől függ. Méregteleníteni székletürítéssel, léböjttel, teákkal, epehajtással, beöntéssel, hashajtással lehet.

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

-3% 5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

Napi elosztás az ötnapos méregtelenítő kúrához: Reggeli: 1,5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér, Tízórai: 1,5 dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér, Ebéd: 1,5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér, Uzsonna: 1,5 dl Dr. Steinbe

Ár: 7790 Ft
7990 Ft
Megnézem

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

-21% Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

Az EMÓCIÓ 7,84 esszenciális savakban igen gazdag, melyek a fermentáció során képződnek. Ez azért hasznos, mert a fémionokkal olyan kötésben állnak, melyek könnyen felszívódó formájuk miatt ...

Ár: 6590 Ft
8290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!