Méregtelenítő

Méregtelenítő szerveink

(0/0)

Testünkben számos szerv segíti a méreganyagok összegyűjtését, kiválasztását, eltávolítását. Vegyük most ezeket sorra, hiszen nagyon értékes munkát végeznek.

máj

Máj
A máj feladata az anyagcsere folyamatok irányítása, ez a szerv választja ki a méreganyagokat és az általa termelt epe emészti a zsírokat. A máj vérellátását a szív és a belek biztosítják: a bélből érkező véráram sok olyan anyagot tartalmaz, mely a vékonybélben nem volt hasznosítható, ezért a máj ezeket az anyagokat megszűri és továbbítja a veséhez ürítés céljából. Az edzett embereknek a mája is “edzettebb”, így hatékonyabban, gyorsabban képes lebontani a méreganyagokat. A máj méregtelenítésére a legjobb anyagok a máriatövis, a csalán, az iglice és bármilyen hashajtó növény.

Vese
Vesénk elsődlegesen az anyagcsere során keletkező salakanyagokat, valamint a felesleges nátriumot és vizet szűri ki a vérből, majd távolítja el a szervezetből. A vesét nagyon egyszerű méregteleníteni, nem kell hozzá más csak sok folyadék és egy-egy folyadéknap tartása.

Tüdő
Tüdőnk kiválasztószervként funkcionál, hiszen a májból ide kerül a vér, amit meg kell szűrnie. ezenkívül a belégzés során oxigént juttat a sejtekhez, kilégzéskor a bennük levő felesleges szén-dioxidtól szabadítja meg őket. Méregteleníteni különböző légzőgyakorlatokkal, jógával és sporttal tudjuk.

Bőr
Bőrünknek igen sokrétű méregtelenítő szerepe van. Mirigyeinek váladéka kémiai védőburkot képez a fertőzésekkel szemben, de fontos szerepe van a hőszabályozásban is. Mirigyrendszere a vese munkáját segíti a méregtelenítésben. Sejtjeit szaunával, fürdőkkel, sporttal, masszázsokkal, pakolásokkal, borogatásokkal, vitaminokkal tisztíthatjuk.

Belek
A vékonybélben indul meg a felszívódás: a tápanyagok a sejteken keresztül a keringésbe jutnak. A vékonybél utolsó szakasza a bélflóra: itt a mikroorganizmusok végzik a méregtelenítést. A normál székletürítéssel a felesleges tápanyagok mellett a salakanyagok és egyéb mérgek is távoznak a szervezetből. Ennek gyakorisága az emészthetetlen ún. ballasztanyagok és a bevitt folyadék mennyiségétől függ. Méregteleníteni székletürítéssel, léböjttel, teákkal, epehajtással, beöntéssel, hashajtással lehet.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).